Något som vi saknade i början när vi åt glutenfritt var pizza. Men inte längre. Detta recept blir riktigt god pizza 🙌🏻
Vi gör oftast 2st plåtar med pizza, så vill du bara ha en plåt kan du halvera receptet.
- 2 plåtar Pizza
- 6 dl mandelmjöl
- 6 ägg
- 2 dl kokosmjölk
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- Havssalt
Mixa allt i en matberedare, bred ut på två plåtar som du smort med kokosolja. Ställ in botten i ugnen 15 min på 200grader.
Tomatsås:
2 burkar krossade tomater, mycket oregano, örtsalt, lökpulver, basilika. Mixa. 🍅🥫🌱🍃😍
Ta ut botten och bred på tomatsåsen sen toppa med tex tomater, champinjoner, röd lök, bananer och curry. (Vi brukar även hälla på b-jäst som ost när den kommit ut ur ugnen.) 😍
Ställ in i ugnen tills den fått lagom med färg.
Servera med en sallad👌🏻