Fantastiskt recept med Thailands nationalrätt fast som rawfood. Ett väldigt enkelt recept som vi har har bjudit många gäster på. Supergod och nyttig! Ger fort att fixa, bara strimla ingredienserna och mixa allt till såsen. Blir även god att äta dagen efter till lunch. Om det blir något kvar förstås.
- 1 gurka
- 1 rättika
- 3-4 morötter
- 3 dl strimlad rödkål
- 2 dl cashewnötter
- 3 msk tamari
- 3 dadlar
- 1-2 vitlöksklyftor
- en bit färsk ingefära
- 1 msk äppelcider vinäger
- 2 msk citron
- färsk koriander
Strimla gurka, rättika och morot med en skalare. Skär rödkålen i strimlor och massera den lite mjuk. Mixa 1dl av cashewnötterna, med alla andra ingredienser. Blanda ned såsen i grönsaksstrimlorna, toppa med cashewnötter och färsk koriander.